|
Witaj!
Sept 26, 2015 1:36:15 GMT 2
Post by Admin on Sept 26, 2015 1:36:15 GMT 2
Witaj na naszym nowym forum.
Aby zamieścić nowe posty trzeba się zarejestrować. Aby czytać posty nie trzeba się rejestrować (forum jest dostępne publicznie).
Ponieważ tworzymy to forum od nowa, potrzebni nam są wszyscy, od moderatorów po administratorów i - oczywiście - sami użytkownicy przede wszystkim. Mamy cichą nadzieję, że to forum stanie się naprawdę aktywnym miejscem dyskusji o polskiej kinematografii i nie tylko. Nauczeni doświadczeniem, tym razem otworzyliśmy forum poza Polską i zupełnie niezależnie od wszelkich stowarzyszonych z nami witryn i blogów...
Na początek prosimy każdego nowo-zarejestrowanego użytkownika o zamieszczenie sugestii nowych działów forum (np. "Filmy - polskie", "Filmy - rosyjskie", "Seriale - polskie" itp.) Będziemy też wdzięczni za każdą ofertę pomocy!
Z góry dziękujemy ekipa dawnego FilmyPolskie888
|
|
|
Witaj!
Sept 26, 2015 3:08:54 GMT 2
Post by tumacz on Sept 26, 2015 3:08:54 GMT 2
Nie wiem czy angielskie forum dla Polaków to dobry pomysł? Część forum pojawia się po polsku, ale większość jest tu po angielsku. Już na dzień dobry przy rejestracji okazało się, że nie mogłem użyć literki Ł w moim pseudonimie (zapewne żadnych "nie angielskich" literek nie można). Chwilę potem podczas pisania tego wpisu od razu następny problem: podczas pisania literki "ć" (prawy alt + c na angielskiej klawiaturze) post został od razu utworzony i udostępniony. Tutejsze skróty klawiaturowe nie są więc przyjazne dla polskojęzycznych ludziuf ;-) (poradziłem sobie przez napisanie "ć" w notatniku i wklejenie, dla mnie to nie jest wielki problem, ale mimo wszystko jest to dość niezdarne forum moim zdaniem, dlatego póki zaczynamy od nowa i jest jeszcze czas - myślę, że lepiej poszukać jakiegoś bardziej polsko-przyjaznego forum...)
|
|
|
Witaj!
Sept 27, 2015 9:03:39 GMT 2
Post by anonimowa on Sept 27, 2015 9:03:39 GMT 2
Kiedy przywrócicie serial Dom?
|
|
|
Witaj!
Sept 28, 2015 10:30:29 GMT 2
Post by pr on Sept 28, 2015 10:30:29 GMT 2
sonda, tumacz
Panowie, dyskutujcie w dziale dla moderatorów i administracji... ten dział jest dostępny publicznie dla wszystkich i miał być tylko dla niezarejestrowanych / anonimowych komentarzy! @anonimowa"Dom" też będzie przywrócony, jednak w tej chwili nie mamy jeszcze nikogo kto by się zajął tym serialem. Oczywiście to tylko kwestia czasu. Pozdrawiam.
|
|
|
Witaj!
Sept 30, 2015 12:54:37 GMT 2
Post by ma on Sept 30, 2015 12:54:37 GMT 2
Film Wkręceni nie działa!
|
|
|
Witaj!
Oct 3, 2015 9:12:41 GMT 2
Post by Pan Oglądacz on Oct 3, 2015 9:12:41 GMT 2
Zgłaszam że połowa odcinków 07 zgłoś się przekierowuje do stron nieistniejących FilmyPolskie888
|
|
|
Witaj!
Oct 5, 2015 12:31:29 GMT 2
Post by tivi on Oct 5, 2015 12:31:29 GMT 2
Zgłaszam że połowa odcinków 07 zgłoś się przekierowuje do stron nieistniejących FilmyPolskie888 Naprawione. Dziękujemy za powiadomienie
|
|
|
Witaj!
Oct 5, 2015 12:32:44 GMT 2
Post by tivi on Oct 5, 2015 12:32:44 GMT 2
Film Wkręceni nie działa! ...dlatego też jest przekreślony w spisie filmów...
|
|
|
Witaj!
Oct 9, 2015 22:19:01 GMT 2
Post by pr on Oct 9, 2015 22:19:01 GMT 2
Przede wszystkim: ogromne dzięki za reaktywację blogu FilmyPolskie888 którego byłem wiernym użytkownikiem! Nie przesadzam bo od ponad roku dosłownie każdy dzień zaczynałem od Waszego blogu i długo nie mogłem się pozbierac gdy został usunięty, czegoś mi brakowało. Dlatego wczoraj ogromnie ucieszyłem się gdy zobaczyłem nowy link pod jednym z Waszych wideo na youtube. Kilka uwag co do nowegp blogu (a raczej blogów): 1. Archiwum Brak Archiwum jest ogromną wadą. Bez niego nie mamy możliwości przejrzenia co już się ukazało! 2. Za dużo witryn / blogów! Taki rozrzut na kilkanaście witryn (albo więcej, nie wiem dokładnie bo jeszcze wszystkiego nie przejrzałem) jest raczej trudny -z braku innego słowa - do surfowania dla nas, użytkowników, a przynajmniej dla mnie. Jeden blog / witryna było moim zdaniem dużo lepszym rozwiązaniem. 3. Duże braki Jeśli dobrze rozumiem że przywracacie poprzednio istniejące strony z FilmówPolskich888 to dlaczego tak dużo z nich nadal brakuje? Przecież wystarczy importowac kopie zapasowe i w 5 minut wszystko jest przywrócone, dlatego nie rozumiem skąd tyle brakujących stron? (w porównaniu z dawną witryną FilmyPolskie88) 4. Czy przywrócicie też poprzednie artykuły autorstwa 888, DeS-a, Krytyka Domatora i paru innych? Niektóre z nich były wręcz perełkami i jako dotyczące kultury czy historii przecież nadal są i będą aktualne. Serdeczne pozdrowienia z Canberry :-) Zapomniałem dodac - a jako Anonimowy nie mogę edytowac poprzedniego posta, więc dodaję w nowym: 5. Forum Pomysł jest bardzo dobry, ALE!!! problem z automatycznym zamieszczaniem posta przy napisaniu literki "ć" (prawy ALT + c) jest naprawdę bardzo irytujący, jak to już wcześniej napisali poprzednicy!!! Jak to ktoś napisał powyżej, ja też jestem za tym abyście poszukali innego forum na którym pisanie po polsku nie koliduje ze skrótami klawiaturowymi jak jest na tym właśnie forum. Forum jest bardzo przydatne, tylko musi też byc funkcjonalne... (i znowu chciało mi zamieścic posta podczas pisania bo odruchowo nacisnąłem prawy ALT pisząc "być", "zamieścić"... doprawdy wkurzające!) Jeszcze raz pozdrawiam Dziękujemy za uwagi. Nadal pracujemy nad konsolidacja wszystkich współpracujących, więc nie wszystko jest jeszcze gotowe. Odnośnie 1 - właśnie z uwagi na „rozrzucenie” po wielu witrynach i blogach, funkcjonalne Archiwum nie jest możliwe. Jednak jego funkcję pełnią właśnie strony-spisy (filmy/seriale/itd) gdzie wszystko co zostało znalezione i dodane jest dostępne. Jedyna różnica to brak dat dodania poszczególnych pozycji. 2: cóż, nikt z nas jak dotąd nie równa się efektywności kolegi 888, który potrafił samemu i bez niczyjej pomocy prowadzić FilmyPolskie888. Niestety kolega 888 stwierdził że poświęcił na to kilka lat własnego wolnego czasu i jak na razie nie ma zamiaru więcej „tym się bawić”. 3: To nie takie proste. Ktoś musi przecież sprawdzić każdy stary link, wiele z nich już nie działa i trzeba przeszukać sieć czy istnieją nowe źródła, itd... 4: niestety, większość z nich przepadła na zawsze z powodu braku kopii zapasowych. Dlatego teraz przypominamy wszystkim naszym autorom i blogerom, aby przynajmniej raz na tydzień tworzyli nowe backupy swoich artykułów... Artykuły i felietony DeS'a są częściowo dostępne TUTAJ (niestety tylko niektóre z ostatnich 2 lat), zaś pozostali autorzy jak dotąd nie skontaktowali się z nami, więc nic mi o nich nie wiadomo. Proszę pamiętać, że nie jesteśmy jednolitą redakcją czy firmą, każdy z nas jest wolontariuszem i robi tylko to co chce i kiedy chce. 5: nie znam innego publicznie dostępnego, nie obesranego reklamami i jednocześnie darmowego forum bez żadnych limitów. Także z powodów bezpieczeństwa z pewnością nie przeniesiemy forum do żadnego z polskich dostawców usług (jak Pan z pewnością pamięta, nie raz pojawiały się u nas materiały wymagające pełnego zaufania ze strony autorów że pozostaną anonimowi, a tego - choćby chcieli - w żadnym wypadku nie mogą zagwarantować polscy dostawcy). Dlatego obecne forum zostaje. Proszę pokazać nam lepsze i jeśli rzeczywiście take będzie, to przeniesiemy nasze forum natychmiast. Moim zdaniem niemożność pisania literki "ć" to niewielka cena za (poza tym) idealnie funkcjonalne forum. Nie wszyscy mają ten problem - nie tylko u mnie on nie występuje, właśnie napisałem po raz kolejny i kolejny literkę ć ć ć bez problemu, więc problem ten pojawia się tylko przy pewnej konkretnej kombinacji np. ustawienia języka przeglądarki z językiem systemu operacyjnego (dla przykładu). Jestem pewien że z czasem znajdziemy konkretną przyczynę tego problemu. Także pozdrawiam w imieniu całego zespołu Projektu. P.S. Proszę się zarejestrować, jako Anonimowy ma pan dostęp tylko do tej publicznej części forum, inne działy są dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
|
|
|
Witaj!
Oct 14, 2015 1:08:26 GMT 2
Post by Marian on Oct 14, 2015 1:08:26 GMT 2
Uwielbiam waszą stronę ale mam jedną uwagę bardzo krytyczną: czy obrazek z tymi ptakami na samej górze naprawdę musi być taki duży? Na mniejszym tablecie zajmuje około 1/3 ekranu, na większym też jakieś 1/4 a przecież to zbyteczna grafika nie dodająca nic do witryny poza tym wielkim odstępem? Naprawcie to! Serdecznie pozdrawiam, Marian.
|
|
|
Witaj!
Oct 14, 2015 9:54:20 GMT 2
Post by pr on Oct 14, 2015 9:54:20 GMT 2
Uwielbiam waszą stronę ale mam jedną uwagę bardzo krytyczną: czy obrazek z tymi ptakami na samej górze naprawdę musi być taki duży? Na mniejszym tablecie zajmuje około 1/3 ekranu, na większym też jakieś 1/4 a przecież to zbyteczna grafika nie dodająca nic do witryny poza tym wielkim odstępem? Naprawcie to! Serdecznie pozdrawiam, Marian. Panie Marianie - absolutna racja. Postaramy się zmniejszyć „odstęp” jak tylko znajdziemy odpowiednią grafikę. Serdecznie dziękujemy za zwrócenie uwagi i także pozdrawiamy.
|
|
|
Witaj!
Oct 19, 2015 9:16:21 GMT 2
Post by Marian on Oct 19, 2015 9:16:21 GMT 2
Dzięki za zmianę grafiki! Jesteście super jak zawsze!
|
|
|
Witaj!
Jan 7, 2016 3:02:47 GMT 2
Post by anonimowa on Jan 7, 2016 3:02:47 GMT 2
Zauważyłam, że "Dom" już jest z powrotem. Ogromne dzięki! Jesteście naprawdę wspaniali! Kasiuta
|
|
|
Witaj!
Jan 23, 2016 23:26:37 GMT 2
Post by widz on Jan 23, 2016 23:26:37 GMT 2
Forum chyba umarło...
|
|
|
Witaj!
Mar 25, 2016 15:37:13 GMT 2
Post by Marek Gwiazda on Mar 25, 2016 15:37:13 GMT 2
Dobry pomysł z tym Repozytorium. Naprawdę gratuluję pomysłu i chylę czoła przed prowadzącymi witrynę za ogrom pracy i wysiłku w to włożonego. Szczególnie że to praca za darmo. Po prostu niebywałe. Należy się Wam wielkie DZIĘKUJĘ!
Jednak jedna rzecz trochę denerwuje: filmy, które zniknęły z youtube albo zostały zablokowane. Z około 20 filmów jakie u was obejrzałem aż 4 były niedostępne. To jakieś 15% filmów, a więc bardzo duży odsetek! Dodam że oprócz jednego wszystkie zostały zablokowane na youtube przez jakieś Crowley Media z Wielkiej Brytanii. Co ma angielska firma wspólnego z polskimi filmami które są od dawna w domenie publicznej? Nie możecie tego jakoś zwalczyc? (i przy okazji uwaga, jak to inni napisali już wcześniej: nie idzie na tym forum napisac literki "c" z polskim ogonkiem, nie wierzę, aby nie szło tego jakoś naprawic?)
Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję, Marek Gwiazda, USA
|
|